In wielercol­lege ‘Mijn Gevecht’ horen we voormalig topwielren­ner Thomas Dekker en presentator Eric Corton. Corton vraagt hem de hemd van het lijf over zijn car­rière en leven als topsporter met als uiteindelijke vraag: hoe ver ga je voor de prestatie? Lees meer... 

De openingslezing van de Zomerschool 2022 staat volop in het teken van het Rampjaar. Hoe was de Republiek der Nederlanden in deze benarde situatie beland? In Zeist was het hoofdkwartier van de Franse koning gevestigd, een twijfelachtige eer.Lees meer... 

Sinds 25 maart verblijft de 28-jarige Krystyna uit Kiev samen met haar moeder in Zeist. Ondanks al­le nare gebeurtenis­sen is ze niet van plan stil te zitten hier in Zeist. Op Konings­dag ging ze aan de slag achter de bar van Eetcafé Pandarve.

De Vereniging van eigenaren (VvE) van het ap­partementencomplex op de hoek van de 2e Hogeweg-Slotlaan gaat flin verduurzamen. De VvE laat het dak uit 1937 opnieuw isoleren, er vervolgens 170 zon­nepanelen op leg­gen én met een battarij voor opslag.

,,Kapot? Maken, maken!" Dat antwoord gaf de kleine Karel Schrijver als mensen hem vroegen wat hij later wilde worden. ,,Ik heb nog nooit over een ander vak nagedacht", vertelt de inmid­dels 73-jarige schoenmaker in zijn winkel op het hoekje van de Bergweg en de Panweg.

Let op: Hier volgt een column
Ik doe een stap voorwaarts naar de balie van het politiebureau van Zeist en voel met mijn handen in de zakken van mijn jack. “Ik kom iets inleveren wat ik veertig jaar geleden al had moeten doen”.

Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Dit keer het Torenlaan Theater in de Torenlaan, ooit gebouwd als kerk maar tegenwoordig een multifunctioneel gebouw voor cultuur en verenigingen.

Zelfs de Hol­landse aardap­pels lig­gen te goedkoop in het schap van de Groene Winkel. Per kilo zou u acht cent meer moeten betalen. Dan pas betaalt u de Echte Prijs; het bedrag dat een product moet kosten als u de verborgen kosten meerekent.

Het is maar de vraag of de gemeente het plan om tot 2026 vierduizend nieuwe woningen te bouwen in Zeist kan waarmaken. Dit voornemen staat inmid­dels op de tocht. Daar zijn diverse redenen voor. Eén is dat er bij de gemeente te weinig mankracht is voor de voorbereiding.

No Internet Connection