Let op: Hier volgt een column
Afgelopen zon­dag, tijdens mijn wekelijks rondje hardlopen, kom ik mid­den in het bos tus­sen Zeist en Austerlitz een wandelaar met een grote rugzak tegen. Zijn loop is doelgericht...

Let op: Hier volgt een mening
Op 21 april jl. organiseerde Literair Zeist in de bibliotheek een lezing over Multatuli en Wil­lem Wilmink. De lezing werd gehouden door Elsbeth Etty onder het motto “Two rebels with a cause”. Lees hier deel twee.Lees meer... 

Zeistermagazine publiceert in delen de lezing die Elsbeth Etty gaf in Zeist over Multatuli en Wil­lem Wilmink. In deel 1: het ontslag van Wilmink als leraar in Zeist en hoe hij woonde in Couwenhoven, "waar de huizen zo op elkaar leken dat hij zijn eigen voordeur niet kon vinden".

Let op: Hier volgt een column
Een man van mid­delbare leeftijd werd ons kantoor bin­nen gereden. Ik hoorde over zijn vergevorderde ziekte. Hij woonde al­leen in een ap­partement in Zeist en was niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen.

Let op: Hier volgt een column
U kent het wel: rondzwervende winkelkar­ren. Iemand die zich daaraan ergerde, is Theus. Dagelijks fietst hij ’s ochtends naar het Staatsliedenkwartier en Vol­lenhoven om de in de buurt achtergelaten kar­ren terug te brengen.

Let op: Hier volgt een mening
Twintig jaar later kijk ik met andere ogen naar het fenomeen markwerking. De marktwerking smoort ook in Zeist al­le souples­se, leidt tot bus­sen die omrijden, onbetaalbare woningbouw en bureaucratie bij de RMN.

Let op: Hier volgt een mening
De Kerckeboschflat wordt aardgasvrij. Na de renovatie is er bijna geen verwarming meer nodig. Door een nieuwe schil rond het gebouw uit 1961 heb­ben de bewoners straks geen zorgen meer over een stijgende gasrekening.

Let op: Hier volgt een column
Een val van de trap op de granieten vloer in haar huis in Zeist veranderde het leven van Karin Uiling drastisch. In deze column vertelt ze hoe een hersentrauma haar leven bepaalt èn hoe ze desondanks gelukkig weer kan werken.

Let op: Hier volgt een mening
Bij de verkiezingen van 16 maart is D66 de grote win­naar en GroenLinks de grootste partij geworden. Hoe kun je dan een informateur kiezen uit een partij die net twee zetels verloren heeft en in Zeist de grootste verliezer is?

No Internet Connection