Let op: Hier volgt een mening!
Het pand waar tot voor kort Chinees-Indisch Restaurant Lin Fa in zat, is een van de meest authentieke toegangen tot het centrum van Zeist. De dreiging van sloop is volgens mijn laatste informatie nog steeds groot.

Let op: Hier volgt een mening
Afgelopen dins­dag woonde ik de gemeenteraad bij. Met het begrip 'vertraagtaal' in het hoofd las ik de moties. Waarom nu eerst gaan inventariseren, wat in mijn ogen niks meer en minder betekent dan het voorlopig maar vooruitschuiven?

Let op: Hier volgt een column
Op de fiets naar het huwelijk van Ronald & Marjolein in het Beauforthuis. Een verhaal, gedicht, en uitgesproken geloften. Het zenuwachtige spel van verbinding, met klam­me vingers, en twee gouden ringen in een doosje.

Let op: Hier volgt een column
Overstap­pen is voor boomers een nachtmer­rie. Dus toen ze in Brugakker aan de deur stonden met een niet-te-weigeren-aanbod om over te stap­pen naar glasvezel, sloot ik de deur en bleef er even met mijn hoofd tegenaan staan. 

Let op: Hier volgt een column
Soms wordt een fietstochtje door de randen van Zeist een reis door de tijd. Zo belanden wij op de Blikkenburgerlaan en ik denk: “Zo moet God het ooit bedoeld heb­ben, tot Adam en Eva uit de bosjes gekropen kwamen!”

Let op: Hier volgt een column
Ik loop elke ­dag met mijn hond in de bos­sen rondom Zeist. Dat heeft meerdere voordelen. Ik beweeg, ik ben buiten, voel mij gelukkig met de hond en ik maak contact met andere mensen. En van dat contact word ik nog gelukkiger.

Let op: Hier volgt een column
Hij had het die ochtend al zien lig­gen, haast onopval­lend in de goot op de Slotlaan. Een transparant plastic zakje, niet veel groter dan zijn hand. Maar toen hij er die mid­dag weer langs liep was datzelfde plastic zakje opeens weg.

Let op: Hier volgt een column
"Wat heb ik weer genoten van al die vakantieplaatjes op Facebook. Vaak staat men op een camping. Zelf kampeer ik niet. Teveel gedoe. Toch hou ik wel van het “voor de tent zitten”. Inmid­dels heb ik er wat op gevonden"...

Let op: Hier volgt een column
Waarom wachten tot Frankrijk? Opgewekt loop ik het Filosofenlaantje uit en besluit mij voor te doen als toerist en het gesprek met wil­lekeurige voorbijgangers aan te gaan door mensen de weg te vragen naar de Zeister VVV.

No Internet Connection