Op zon­dag 10 juli is er in Vol­lenhove een Wereldmuziekfestival. Vanaf 15:00 kan iedereen kosteloos komen genieten van wereldmuziek die de mix van culturen in Vol­lenhove weerspiegelt, nieuwe klanken leren ken­nen én mensen uit de buurt ontmoeten.

Peter van Haastrecht maakte een serie foto's van plekken met graf­fiti in Zeist. Herken jij al­le plekken? En wat vind je er eigenlijk van? Kunst of vandalisme?

Negen jaar geleden werden Sophie Fraza en Ester Ankoné col­legae, als docenten Nederlands op het Herman Jordan Montes­sori Lyceum Utrecht. Bin­nenkort komt hun eerste gezamenlijke boek uit: Moordende hitte. Snel daarna volgen er nog twee.

Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Dit keer het Torenlaan Theater in de Torenlaan, ooit gebouwd als kerk maar tegenwoordig een multifunctioneel gebouw voor cultuur en verenigingen.

Peter de Graaf laat zijn gedicht zien. Lezen kan hij niet, schrijven evenmin. Maar dichten lukt hem wel, heeft hij gemerkt. Met dank aan Stadsdichter Mary Heylema. ,,Het was zo ontroerend,” vertelt Mary enthousiast over de workshop.

Het Beauforthuis heeft een eigen klankkleur, en sinds vandaag ook een eigen BeauforTune, dat zal worden gebruikt bijvoorbeeld als pauzebel, bij opening van de website en waarop musici volop kun­nen improviseren. Op zon­dag 19 juni werd de Tune gepresenteerd.

De ondernemers in het centrum van Zeist nodigen u uit om Hol­landse Nieuwe te proeven op de haringparty, op zater­dag 18 juni tus­sen 12.00 en 17.00 uur. Zolang de voor­raad strekt mag u gratis proeven.

Het verloren gewaande beeld 'De Vrolijke Harlekijn' van de Zeister kunstenaar Frits Kat krijgt na restauratie een nieuwe plek in het Arboretum in Doorn. Vroeger stond het beeld bij de Wil­librordus­school, waar het ten prooi viel aan vandalisme en raakte het zoek.Lees meer... 

Op zater­dag 25 een zon­dag 26 juni kun je op bezoek gaan bij kunstenaars in hun ateliers, want het is dan Landelijk Atelierweekend. Ook Jola Albers uit Austerlitz doet mee. “Je bent van harte welkom in mijn atelier dat schilderachtig gelegen is in een weiland omringd door het bos".

No Internet Connection