De gemeenteraad van Zeist beslist dins­dag 25 januari om op het voormalige Kamp van Zeist om voor de duur van 5 jaar zevenhonderd vluchtelingen te plaatsen. De gemeente Soest heeft een videoboodschap aan de gemeenteraad van Zeist. 

Op mid­delbare school De Breul in Zeist werd vrij­dag een online open ­dag georganiseerd in de vorm van een live-uitzending. Leerlingen en ouders konden die vanachter hun computer volgen. Hoewel ze dolgraag leerlingen fysiek wilden ontvangen, vonden ze dat dat nog niet kan.

Vodafone wil op een perceel aan de Waterlooweg in Austerlitz een hoge zendmast plaatsen voor 5g-telecom­municatie. Maar de gemeente kan niet veel doen, zegt wethouder Jans­sen: ,,De gezondheidsafweging is landelijk beleid, daar kun­nen wij niet van afwijken.Lees meer... 

Inwoners van Soesterberg heb­ben vanavond hun zorgen geuit over de mogelijke komst van een opvang voor zevenhonderd asielzoekers in het Kamp van Zeist. Tijdens een digitale bijeenkomst ging het vooral over het aantal va 700 op te vangen vluchtelingen.

Theaters en musea hiielden vandaag ludieke acties tegen de coronamaatregelen. Zoals in Austerlitz. Daar opende podium het Beauforthuis de deuren voor een optreden van een handjevol muzikanten. De mensen die in het publiek zaten mochten meezingen.

Het Beauforthuis organiseert woens­dag 19 januari een gratis toegankelijke plantjesmarkt. De markt wordt opgevrolijkt met drie voorstel­lingen. Omdat het aantal plaatsen op de markt tijdens de optredens beperkt is, is reserveren noodzakelijk. 

Het Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K.- Zeist kan dan niet repeteren of optreden, maar zoekt alternatieven om de jubilaris­sen in het zon­netje te zetten. Aan het eind van het jaar 2021 heeft OBK een vijftal leden gehuldigd.Lees meer... 

Let op: Hier volgt een mening
De ambulanceverpleegkundigen heb­ben een half uur geleden moeder naar hospice Heuvelrug gebracht. Dochter kwam op eigen gelegenheid. En nu zijn ze weer bij elkaar. Moeder en dochter waren eigenlijk altijd al samen.

Zevenhonderd asielzoekers voor vijf jaar huisvesten op Kamp van Zeist, pal naast het dorp Soesterberg, is onaanvaardbaar voor de gemeente Soest. Dat zegt burgemeester Rob Metz van Soest. ,,Het is een veel te groot aantal.’’Lees meer...