Stichting Stralingsbewust Zeist organiseert op dins­dagavond 4 oktober 2022 in het Torenlaantheater een informatieavond door meetspecialist Carolien Schooneveld. Tijdens deze avond laat zij straling van een aantal al­ledaagse ap­paraten zien.Lees meer... 

Zouden scholen meer zorg moeten bieden, nu tieners het sinds de lockdowns psychisch zo zwaar blijken te heb­ben? Op het Jordanlyceum in Zeist breiden ze de hulp uit. De GGD constateerde afgelopen winter dat 70 procent van de meisjes op het Jordan lijdt onder stres­s.

De vereniging Ouders Overleden Kind (OOK) maakt dankbaar gebruik van de vele boeken die verschijnen rond rouw, overlijden en verlies. Op zater­dag 15 oktober organiseert OOK een boekenmid­dag in Zeist.

Veertien veteranen die in de jaren 90 in de oorlog in Bosnië heb­ben gevochten, maakten de afgelopen weken een fietstocht door dat land. als verwerking voor de oud-militairen. Zeister veteraan Niels Roelen was begeleider van de groep.Lees meer... 

September is Wereld Alzheimer maand, met dit jaar als thema Samen op Pad. De Regio Zeist van Alzheimer Nederland organiseert diverse activiteiten, zoals bewegen op muziek, film, kunst en cultuur voor mensen met een vorm van dementie en iedereen om hen heen.

Let op: Hier volgt een column
Overstap­pen is voor boomers een nachtmer­rie. Dus toen ze in Brugakker aan de deur stonden met een niet-te-weigeren-aanbod om over te stap­pen naar glasvezel, sloot ik de deur en bleef er even met mijn hoofd tegenaan staan. 

De gemeente is van plan Spar­renheuvel, een zorglocatie voor ouderen met dementie, toestem­ming te geven voor de bouw van zes extra wooneenheden. Dat druist in tegen de ideeën van twee omwonenden. Zij vinden dat het karakter van het vil­ladorp wordt aangetast.

Let op: Hier volgt een column
Ik loop elke ­dag met mijn hond in de bos­sen rondom Zeist. Dat heeft meerdere voordelen. Ik beweeg, ik ben buiten, voel mij gelukkig met de hond en ik maak contact met andere mensen. En van dat contact word ik nog gelukkiger.

Veteraan Niels Roelen vertrekt zater­dag voor een fietstocht in Bosnië, samen met zo'n veertien andere veteranen. Tijdens de fietstocht bezoeken ze steden in Bosnië, waarin som­mige groepsleden dertig jaar geleden als militair gelegerd waren.Lees meer... 

No Internet Connection