Regelmatig tekent Julia Blauw een markant Zeister gebouw voor Zeistermagazine. Vandaag: Apotheek Van Zanten, die al sinds 1914 op de Slotlaan 312 zit.Lees meer... 

Zeistenaar Bart Groothuis (1961) presenteert een nieuw boek: Ziek van je baas? ,,Er zijn helaas veel slechte managers en het is zonde om je leven er door te laten verpesten, zegt de schrijver.

Dins­dagavond 24 mei geef ik een lezing over 'onbegrepen klachten'. Hier vertel ik over het ontstaan van dit soort klachten en de fascinerende samenwerking tus­sen lichaam en geest. Loop je al langere tijd rond met onbegrepen klachten? Je bent van harte welkom!

Om senioren de gelegenheid te bieden om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen, sluit gemeente Zeist zich aan bij Doortrap­pen. de eerste Doortrap­penactiviteit vond plaats op dins­dag 10 mei.

Juist in de laatste levensfase kun­nen herin­neringen aan geuren en smaken heel belangrijk zijn. Soms vragen mensen in het hospice Heuvelrug naar oma’s gehaktbal­letjes. Dankzij het benefietconcert in het Beauforthuis kan er nu een nieuw fornuis aangeschaft worden.

In deze video krijg je in 2 minuten een beeld van de Zeister instel­ling Bartiméus, wat ze doen en voor wie ze er zijn. Bartimeús geeft ondersteuning aan mensen met een visuele beperking.Lees meer... 

Let op: Hier volgt een column
Een man van mid­delbare leeftijd werd ons kantoor bin­nen gereden. Ik hoorde over zijn vergevorderde ziekte. Hij woonde al­leen in een ap­partement in Zeist en was niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen.

Spring jij op zon­dag 25 september op je zadel om te trap­pen voor jouw hart én dat van een ander tijdens de eerste editie van CYCLE NL? Een eendaags fietsevenement vanaf vliegbasis Soesterberg waarbij je geld inzamelt voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

De eerste eikenproces­sierupsen zijn uit hun ei gekropen. Zij heb­ben op dit moment nog geen brandharen die overlast veroorzaken. Hét moment dus om te starten met het preventief bestrijden van de rupsen.

No Internet Connection