Landgoed Vol­lenhoven is overgegaan in andere handen. De nieuwe eigenaren Alexander Kneepkens en Robert-Paul Caron wil­len de bestaande functies van het landgoed behouden en versterken. ,,We hopen het klaar te maken voor de volgende honderd jaar".

Namens de gemeente Zeist gaat de Regionale Sociale Dienst Krom­me Rijn (RSD) in mei eenmalig 800 euro uitkeren aan huishoudens met een laag inkomen. Dat belastingvrije bedrag staat bekend als de ‘eenmalige energietoeslag’ en komt van de regering.

Juist vorige week presenteerde het bureau Steenvlinder een voorlopig ontwerp voor de verbouwing van de Thomaskerk aan het publiek. Een paar ­dagen later heeft de gemeente Zeist dit ontwerp afgewezen.

Bosch en Duin telt de meeste woningen met een waarde van 1 miljoen of meer euro van Nederland. Drie op de vier woningen in het dorp is meer dan een miljoen waard.

De woningbouwplan­nen voor 82 woningen in Huis ter Heide West lig­gen vanaf donder­dag 5 mei voor zes weken ter inzage. Het col­lege van burgemeester en wethouders heeft op 25 april met de plan­nen ingestemd, zodat ze vrijgegeven kun­nen worden voor inspraak.

Als je op de galerij loopt van de L-flat in Zeist ruik je deze weken vanuit de kleine keukens de meest uiteenlopende geuren, want het is ramadan. “Ik heb nu extra tijd om uitgebreid te koken en dat doe ik graag.”.

Let op: Hier volgt een mening
De Kerckeboschflat wordt aardgasvrij. Na de renovatie is er bijna geen verwarming meer nodig. Door een nieuwe schil rond het gebouw uit 1961 heb­ben de bewoners straks geen zorgen meer over een stijgende gasrekening.

In juni begint Woongoed Zeist met de renovatie van de 77 “On Site” woningen aan de Cornelis Schel­lingerlaan in Grif­fensteijn. Het is een speciaal project vanwege het monumentale karakter van de woningen.Lees meer... 

"Kluswoningen. Zelfbouwkavels. Casco nieuwbouw woningen. Je bepaalt zelf de indeling, de afwerking en wie dat doet." Dat zijn de plan­nen voor de voormalige Thomaskerk tot een gebouw met zeventien woningen. Buurtbewoners kwamen een kijkje nemen.Lees meer... 

No Internet Connection