Een ­dag vol muziek, lekker eten en gezel­ligheid met buren bij elkaar. Dit jaar is het wel vaker feest in de wijk Vol­lenhove. De buurt staat namelijk stil bij het 50-jarig jubileum van hun bijzondere wijk. Toch wordt de wijk ook geplaagd door een negatief imago.

Maandverband, eten, nieuwe autobanden: voor veel bewoners van de L-flat wordt het al­lemaal te duur. In de L-flat in Zeist had­den veel bewoners al vóór 2022 nauwelijks financiële marge. Toen werd het leven dramatisch duurder. „Ik bespaar op reizen.” Waarheen? „Utrecht Centraal.”

De Marokkaanse delegatie uit zusterstad Berkane die momenteel een bezoek brengt aan Zeist is onder de indruk van de inspan­ningen die Zeist ver­richt in de wijk Vol­lenhove. De delegatie vond het prachtig om de renovatie in de wijk te bekijken.

Woningbouwcorporatie Woongoed Zeist en gemeente Zeist startten eind 2021 met een tweejarige proef om in Vol­lenhove nieuwe bewoners aan te trekken die iets extra's voor hun buren en de buurt doen. Met succes!Lees meer... 

Vierduizend handtekeningen kon een actiecomité; tegen de bouwplan­nen in Huis ter Heide-west verzamelen in een online petitie. Hoeveel handtekeningen zijn gezet door betrokken bewoners uit Huis ter Heide zelf konden de organisatoren niet zeg­gen.Lees meer... 

Op donder­dag 8 september start de verkoop van Bosgaarde in de wijk Kerckebosch in Zeist. De verkoop vindt geheel digitaal plaats via www.bosgaarde.nl, vanaf 13.00 uur. Dat maakt de bouwbedrijf Treb­be bekend.

Een delegatie leden van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, bezocht op woens­dag 31 augustus het Hart van Austerlitz. Ze wilden weten hoe Austerlitz ervoor zorgt dat oudere inwoners zo lang mogelijk zelfstandig in het dorp kun­nen blijven wonen.

Enkele studenten in de regio Heuvelrug en de Krom­me Rijn-streek heb­ben toch een energietoeslag toegewezen gekregen van hun gemeente. Cherelva Hansum is één van de eerste studenten in Zeist die de toeslag op haar rekening gestort heeft.

Een bewoonster van een ap­partement aan de Maurikstraat mag van de gemeente haar auto niet parkeren in de omgeving van haar woning. De gemeente vindt dat ze kan parkeren in de garage aan de Hogeweg. Vrij­dag diende in de rechtbank in Utrecht een rechtszaak over dit conflict.

No Internet Connection