Blind en lid van de gemeenteraad. Voor Tjarda Struik (36) uit Den Dolder en Bas van der Schild (53) uit Zeist is het niet meer dan normaal. In twee interviews vertel­len ze wat hen drijft. ,,Ik wil me sterk maken voor mensen die onterecht worden gelabeld.’’Lees meer... 

De Marokkaanse delegatie uit zusterstad Berkane die momenteel een bezoek brengt aan Zeist is onder de indruk van de inspan­ningen die Zeist ver­richt in de wijk Vol­lenhove. De delegatie vond het prachtig om de renovatie in de wijk te bekijken.

De begroting van de gemeente Zeist voor 2023 laat een positief resultaat zien. De basis hiervoor is de afgelopen jaren gelegd waarin er voor bijna 9 miljoen euro aan besparingsmaatregelen zijn getrof­fen. Dat is inclusief de voorstel­len van de Inwoners Advies Com­mis­sie.

Let op: Hier volgt een mening
Afgelopen dins­dag woonde ik de gemeenteraad bij. Met het begrip 'vertraagtaal' in het hoofd las ik de moties. Waarom nu eerst gaan inventariseren, wat in mijn ogen niks meer en minder betekent dan het voorlopig maar vooruitschuiven?

Op dins­dag 6 september werd in de gemeenteraad van Zeist besloten om in kaart te brengen wat de gemeente kan doen om inwoners te helpen die in problemen komen.

Dins­dagavond tijdens de raadsvergadering is de 9-jarige Yehailey Adawde of­ficieel beëdigd tot kinderburgemeester van Zeist. Zij neemt de komende twee jaar het stokje over van Sebastian van Dijk. Yehailey sprak, in het bijzijn van haar klas van bas­sischool CBS De Wegwijzer, de raad toe.

Een delegatie leden van de CDA-fractie in de Tweede Kamer, bezocht op woens­dag 31 augustus het Hart van Austerlitz. Ze wilden weten hoe Austerlitz ervoor zorgt dat oudere inwoners zo lang mogelijk zelfstandig in het dorp kun­nen blijven wonen.

Beter Zeist plaatst vraagtekens bij de bewering van de gemeente dat er in het vernieuwde Kerckebosch bomen bijgekomen zijn. De stichting vindt dat een halve waarheid omdat er volgens haar vele duizenden bomen gekapt zijn in de te bebouwen gebieden. 

Boegbeeld Roy Luca draagt stokje als fractievoorzitter over. Luca is al jaren fractievoorzitter van Seyst.Nu, de lokale partij in Zeist waar hij zich al meer dan 20 jaar met hart en ziel voor inzet. Voor Roy Luca was het tijd om na te denken over zijn politieke toekomst.Lees meer... 

No Internet Connection