Tus­sen Zeist en Bun­nik is vanavond een ernstig auto-ongeluk gebeurd. Een automobilist botste tegen een boom langs de weg en is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde in de bocht waar de Sportlaan overgaat in de Koelaan.

Op zater­dagavond is een grote brand uitgebroken in een tuin aan de Archipel in Zeist. Meerdere blusvoertuigen waren aanwezig. Omwonenden zijn door de politie uit hun huis gehaald. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. kijk de video.Lees meer... 

Vijftien woningen in Zeist zijn vanmid­dag door de brandweer ontruimd vanwege een gaslek. Bij werkzaamheden in de kruipruimte van een woning aan de Brugakker is een gasleiding geraakt, waardoor de kruipruimte gevuld is met gas.

Een helse nacht voor bewoners in een ap­partementencomplex in Zeist. Zij moesten van­nacht in al­lerijl hun woning verlaten omdat voor de deur een elektrische scooter in brand stond.

Het is inmid­dels vaste prik voor het Leger des Heils in Zeist. Tijdens de zomermaanden worden stoelen, ap­paratuur en instrumenten de stoep op gesleept en is de wekelijkse kerkdienst buiten. "Waarom? Het is gewoon laagdrempelig. iedereen sluit aan. Lees meer... 

Brandweerkorpsen uit Zeist, Den Dolder, Bun­nik en Soesterberg oefenden maan­dag samen voor de kazerne in Zeist. Met pop­pen, oude auto’s, een echte bus en lotus­slachtof­fers oefenden de brandweermensen samenwerken voor als er een echte ramp is.Lees meer... 

Peter de Graaf laat zijn gedicht zien. Lezen kan hij niet, schrijven evenmin. Maar dichten lukt hem wel, heeft hij gemerkt. Met dank aan Stadsdichter Mary Heylema. ,,Het was zo ontroerend,” vertelt Mary enthousiast over de workshop.

Bij Broodje Seijst wordt zater­dag hard gewerkt. Eigenaar On­no de Vries - korte broek, werkhandschoenen en roetvegen op zijn shirt - rijdt een kruiwagen vol stinkend puin naar buiten. Hij neemt pauze om zijn verhaal te doen.

Op donder­dag 5 mei 2022 was de eerste Onvergetelijke Kookclub in het wijkservicepunt en gezondheidscentrum Bin­nenbos in Zeist. Met 4 kop­pels gasten heeft de Zeister afdeling van Alzheimer Nederland een heerlijke maaltijd bereid.

No Internet Connection