Let op: Hier volgt een column
Hans Snel woont in Den Dolder en zet zich in voor een leefbare planeet. In zijn column schrijft hij over het boek 'Er is leven na de groei' van de econoom Paul Schenderling. "Een postgroeisamenleving leidt tot een hoger welzijn."

Zeg je in deze provincie biodiversiteit, dan zeg je Vliegbasis Soesterberg. In het kader van de internationale ­dag van de biodiversiteit organiseert natuurvereniging KNNV op zater­dag 27 mei een vogelexcursie en een rondleiding ecologie op de Vliegbasis.

De forensische klinieken van Fivoor in Den Dolder moeten vertrekken, maar de organisatie heeft grote moeite om een nieuwe plek te vinden in de regio. Volgens Erik Masthof­f, bestuurder van Fivoor is dit de oorzaak: ‘Gemeenten zien ons liever niet komen’Lees meer... 

1163 bewoners van de psychiatrische instel­ling de Wil­lem Arntszhoeve in Den Dolder kwamen in de Tweede wereldoorlog door verwaarlozing en onder erbarmelijke omstandigheden om het leven. Het monument ter nagedachtenis aan de ‘Vergeten Slachtof­fers’ krijgt een nieuwe plek.

Op zater­dag 15 april tus­sen 12.00 en 16.00 uur houdt teken- en schildervereniging De Toets een Open ­dag in haar atelier. Tijdens de Open ­dag laten de leden werk zien en zul je ook een aantal leden aan het werk zien.Lees meer... 

,,Ze zijn gewoon gestart, ondanks onze pogingen om het tegen te houden." Dat zei wethouder Angèle Welting dinsdagavond in de gemeenteraad. En met "ze" doelde ze op projectontwikkelaar die op het Bethesdater­rein in Den Dolder zorgwoningen wil bouwen.Lees meer... 

In de serie Van Ros­sem Vertelt reist Maarten van Ros­sem door onze provincie en bekijkt de altijd nieuwsgierige presentator historische onderwerpen op zijn eigen manier. Zo bespreekt hij de historische wortels van het zeepmerk Dove in Den Dolder. Met filmpje!

Omwonenden van het Bethesdater­rein zien nog een laatste kans om de komst van een verzorgingstehuis op het ter­rein aan de Paltzerweg tegen te houden. Ontwikkelingsbedrijf Schavast heeft een bouwvergun­ning in opdracht van het Franse bedrijf Orpea.

Zeistermagazine laat raadsleden aan het woord. Bas van der Schild (GroenLinks). "Het was voor mij een spoedcursus relativeren. In Bosch en Duin wonen mogelijk nog geen honderd mensen op een km2, terwijl in de wijk Vol­lenhove er duizenden op een vergelijkbare op­pervlakte leven".

No Internet Connection