Vijf grote belangenorganisaties en een kleine 200 inwoners van Huis ter Heide en omgeving verzetten zich tegen de bomenkap die nodig is voor de komst van huizen aan de westkant van het dorp.

Peter de Graaf laat zijn gedicht zien. Lezen kan hij niet, schrijven evenmin. Maar dichten lukt hem wel, heeft hij gemerkt. Met dank aan Stadsdichter Mary Heylema. ,,Het was zo ontroerend,” vertelt Mary enthousiast over de workshop.

De fietser, die zon­dagmid­dag 12 juni rond 13.00 uur, bij het oversteken werd geschept door een auto is zestien jaar. Dat laat de woordvoerder van de politie weten.

Woonzorgcentrum Vredenoord in Huis ter Heide bestaat op donder­dag 6 oktober 2022 zeventig jaar. Reden genoeg om er een feestjaar van te maken. De jubileumcom­mis­sie organiseert verschil­lende activiteiten door het jaar heen, waaronder een reünie.

Let op: Hier volgt een mening
Tijdens een van mijn ochtendwandelingen met de hond in het Panbos kom ik Vera tegen. Vera heeft ook een hond en heeft er net een nachtdienst opzitten in de psychiatrie, bij een organisatie in Zeist.

Firebirds Basebal­l & Softbal­l Club (voorheen HSV Phoenix) maakte afgelopen najaar een fris­se start met de verhuizing van Blikkenburg naar Dijnselburg. ,,Wij gaan de mensen uit Zeist en omgeving enthousiast maken voor onze mooie sport".

Het 24 februari als An­na en Eugene Kashuba vanuit het raam van hun ap­partement in de Oekraïense plaats Repki de Rus­sische tanks voorbij zien rijden. Na omzwervingen via Belarus en Polen, woont het gezin nu in Huis ter Heide op de zolder van het gezin De Vis­ser-De Son­navil­le.

We heb­ben een probleem in Zeist. Basis­school Oud Zandbergen in Huis ter Heide en De Kameleon in Den Dolder zijn al­letwee genomineerd voor een ANWB-verkeersplein. Per provincie kan er maar een school win­nen. Gelukkig is er ook een tweede prijs...

Bosch en Duin telt de meeste woningen met een waarde van 1 miljoen of meer euro van Nederland. Drie op de vier woningen in het dorp is meer dan een miljoen waard.

No Internet Connection