Tus­sen Zeist en Bun­nik is vanavond een ernstig auto-ongeluk gebeurd. Een automobilist botste tegen een boom langs de weg en is daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeluk gebeurde in de bocht waar de Sportlaan overgaat in de Koelaan.

Onder leiding van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug en Val­lei ruimen ondernemers, bezoekers en bewoners met 'plog­ging' eind augustus de bermen langs het parcours op.

Het is rustig op de Kampweg. Het is dins­dag, de ­dag van de wekelijkse meldplicht. De meeste bewoners van Kamp van Zeist zijn nog op het ter­rein. Wat in april nog een ruig ter­rein was met opgeschoten berkenbomen en bramen is nu een klein dorp met tweehonderd bewoners.

Vier straalvliegtuigen van vliegbasis Leeuwarden zul­len aankomende vrij­dag 1 juli deelnemen aan een fly by boven vliegbasis Soesterberg ter gelegenheid van de herdenking voor de gesneuvelde col­lega's van de luchtmacht. En mis­schien wel met vier F35 toestel­len.Lees meer... 

Het ‘online gebiedsverbod’ dat burgemeester Sharon Dijksma vorig jaar oplegde aan een 17-jarige jongen uit Zeist nadat hij opriep tot rel­len, is door haar ingetrokken. Wel kan het instrument volgens haar opnieuw ingezet worden.Lees meer... 

Spring jij op zon­dag 25 september op je zadel om te trap­pen voor jouw hart én dat van een ander tijdens de eerste editie van CYCLE NL? Een eendaags fietsevenement vanaf vliegbasis Soesterberg waarbij je geld inzamelt voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Op zon­dag 10 april kunt u bij Antropia genieten van de operette Trial by Jury. Het concept van de culturele zon­dag is samen de voorstel­ling kijken en gezel­lig aan lange tafels eten met een speciaal culinair thema. Bij de voorstel­ling Trial by Jury is dat natuurlijk een High Tea!

In Woudenberg spreken de meeste politieke partijen zich uit tegen de bouw van huisjes en ap­partementen aan het Henschotermeer. Het Henschotermeer is sinds 2017 in particulieren handen. Stelt de gemeente Woudenberg grenzen aan de vercom­mercialisering?

De bouw van ecoducten  heeft de afgelopen vijftien jaar flinke winst opgeleverd voor de natuur tus­sen Zeist en Soest. Overlevingskansen van diersoorten zijn toegenomen en zeldzame planten en vlinders werden er weer vaker gezien.

No Internet Connection