Spring jij op zon­dag 25 september op je zadel om te trap­pen voor jouw hart én dat van een ander tijdens de eerste editie van CYCLE NL? Een eendaags fietsevenement vanaf vliegbasis Soesterberg waarbij je geld inzamelt voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Op zon­dag 10 april kunt u bij Antropia genieten van de operette Trial by Jury. Het concept van de culturele zon­dag is samen de voorstel­ling kijken en gezel­lig aan lange tafels eten met een speciaal culinair thema. Bij de voorstel­ling Trial by Jury is dat natuurlijk een High Tea!

In Woudenberg spreken de meeste politieke partijen zich uit tegen de bouw van huisjes en ap­partementen aan het Henschotermeer. Het Henschotermeer is sinds 2017 in particulieren handen. Stelt de gemeente Woudenberg grenzen aan de vercom­mercialisering?

De bouw van ecoducten  heeft de afgelopen vijftien jaar flinke winst opgeleverd voor de natuur tus­sen Zeist en Soest. Overlevingskansen van diersoorten zijn toegenomen en zeldzame planten en vlinders werden er weer vaker gezien.

De kleine 400 treinstations in ons land worden steeds beter beoordeeld door treinreizigers. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2021 van NS en ProRail. Station Driebergen-Zeist staat tweede op die lijst, achter het Noord-Hol­landse Overveen.Lees meer... 

De maandelijkse wake bij het detentiecentrum op Kamp van Zeist mag weer plaatsvinden met deelnemers. De organisatoren roepen mensen dan ook op om weer te komen. De eerstvolgende wake is op zon­dag 6 februari, zoals gebruikelijk de eerste zon­dag van de maand.

Het Henschotermeer is voor veel Zeistenaren een geliefde recreatieplek. Een petitie tegen vakantiehuisjes en andere faciliteiten op het ter­rein van het Henschotermeer is in vijf ­dagen tijd al bijna 10.000 keer ondertekend.Lees meer... 

Het Henschotermeer wordt een regelrecht ‘pretpark’ als de plan­nen van exploitant Van de Lagemaat doorgang vinden. Dat stelt een groep verontruste gebruikers in een online petitie, die bin­nen enkele ­dagen 2300 keer is ondertekend.

Verzet tegen de komst van vluchtelingen naar Kamp van Zeist? Daar is als het aan Floor Verweij ligt straks geen sprake van. Als er straks weer nieuwe asielzoekers op het Kamp van Zeist wonen, zal de 76-jarige vrijwil­liger zeker weer voor hen klaar staan. 

No Internet Connection