De sinterklaasintocht dit jaar wordt een ‘doorstroomevenement’. Dat betekent geen stops bij het gemeentehuis en uitzwaaien bij Slot Zeist. De stoet door de straten van het centrum wordt wel hetzelfde. 

 

In Zeist gaat het feest gewoon door, zegt woordvoerder van het Sinterklaascomité in Zeist Erwin Hagen. ,,Als er volgende week een andere richtlijn komt met betrekking tot corona dan passen wij ons beleid weer aan, maar zoals de vlag erbij hangt, gaat het gewoon door.”
Ook hier komt een doorstroomevenement, met een optocht door de stad. Geen moment bij het gemeentehuis, dus, dit jaar. Ook door het ontvangst in Slot Zeist gaat een streep. ,,We willen niet dat er een paar honderd mensen dicht op elkaar komen te staan voor een podium.”
De rest van de ‘mikmak’ is er wel; korpsen, pieten en Sinterklaas. De pepernoten worden niet in de lucht gestrooid, maar in zakjes uitgedeeld. ,,We hopen op de gezondste intocht van Nederland, zonder koek maar met snoeptomaatjes. Daar streven we naar.”
Qua Pieten ziet het er hier ook anders uit. Zwarte Pieten zijn in Zeist niet te vinden, hooguit Roetveegpieten. Maar vooral andere figuren. ,,Lakeien en jonkvrouwen, bijvoorbeeld. Dat koppelen we aan Slot Zeist.”