Tussen Zeist, Odijk, Bunnik, de Uithof en Utrecht ligt een groen gebied met de naam de Kromme Rijncorridor. Daarover gaat het Duurzaam Café van Samen Duurzaam Zeist op 20 maart...

en vooral ook tijdens het Duurzaam Café van Samen Duurzaam Zeist op 20 maart in de bieb

Duurzaam Café
Op woensdag 20 maart organiseert Samen Duurzaam Zeist opnieuw een Duurzaam Café. Dit keer staat het Duurzaam Café in het teken van de Kromme Rijncorridor. De Kromme Rijncorridor is een groengebied in het westelijk buitengebied van de gemeente Zeist. Het gebied vormt de natuurlijke overgang van de Utrechtse Heuvelrug naar de Kromme Rijn en heeft een interessante ligging voor zowel natuur als recreatieliefhebbers, stedenbouwkundigen én boeren.

Duurzaam toekomstperspectief
De werkgroep Kromme Rijncorridor, die zich inzet voor behoud van natuur en biodiversiteit in het buitengebied van Zeist, ziet grote kansen om dit gebied een duurzaam toekomstperspectief te geven. Natuur en biodiversiteit, klimaatadaptatie, kringlooplandbouw en recreatie zijn daarbij de belangrijkste dragers van het landschap.

Over de spreker
Namens de werkgroep neemt Siert de Vos, geboren en getogen Zeistenaar, bezoekers van het Duurzaam Café mee in zijn verhaal over het toekomstperspectief van de Kromme Rijncorridor. Hij vertelt over Mansholt (geestelijk vader van het Nederlands landbouwbeleid en voormalig Voorzitter van de Europese Commissie) en Adema (minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), ruimtelijke ontwikkelingen, de toekomst van de Kromme Rijncorridor, de kansen voor de boeren en wat Zeist en de regio kunnen betekenen in de grote vragen over klimaat en biodiversiteit.

Praktische informatie
Het Duurzaam Café is voor iedereen in Zeist die meer wil weten over behoud van natuur en biodiversiteit in de Kromme Rijncorridor.
Datum: woensdag 20 maart 2024
Inloop: 19:45 uur
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Locatie: de bibliotheek
Toegang: gratis