Samen kijken op groot scherm, vooraf al in de stemming komen met een speciaal menu of meedoen aan een toegespitste karaoke. Plannen voor rondom The Passion in Zeist worden volop gesmeed. Rondje Zeist aan het woord over de Passion in het AD Utrecht.

Live-uitzending samen bekijken

De horeca in hartje Zeist hield kort na de bekendmaking dat Zeist The Passion had binnengehaald in december meteen een inspiratieavond. Naar aanleiding daarvan werd onder meer een vergunning voor de plaatsing van projectieschermen aangevraagd bij de gemeente. "Het idee is dat mensen vanaf het terras samen naar de uitzending kunnen kijken", zegt Wouter Das van Rondje Zeist. Volgens hem hebben eetcafés/restaurants Pandarve, Het Horecaplein (Blink, De Colonel, Taste) en Bells in elk geval plannen."
"De kans is groot dat er bij het podium op Het Rond niet genoeg plek is voor iedereen. Zo heb je ook andere locaties om te kijken, bovendien met zitplaatsen", zegt Das.
 

Passion-menu

Daarnaast wil Proeflokaal Brewers iets met Passion-karaoke doen en zijn er diverse restaurants met een Passion-menu, weet Das. "Op het evenemententerrein zelf is geen eten of drinken te krijgen.
Afgelopen week hield Samen voor Zeist een bijeenkomst waarop bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hun idee voor rond The Passion konden pitchen, met als doel bedrijfsleven en inwoners aan elkaar te koppelen. Lees het hele verhaal in het AD.
 
rondje_zeist.jpg