Aan atletiek kun je je hele leven doen. Maar wat Jos Warmerdam presteert is van een totaal andere orde. Jos is 57 en doet niet alleen aan hardlopen. Hij doet ook niet alleen aan één technisch onderdeel, Jos doet ze allemaal! En hij wordt Nederlands kampioen. 

Aan atletiek kun je je hele leven doen. Dat kan iedereen zien op een gemiddelde zaterdagmiddag of zondagmorgen in de bossen rondom Zeist. Maar wat Jos Warmerdam presteert is van een totaal andere orde. Jos is 57 en doet niet alleen aan hardlopen. Hij doet ook niet alleen aan één technisch onderdeel…. Jos doet ze allemaal!

Meerkamp ... een klasse apart

Een bijzondere categorie atleten zijn de meerkampers. Het zijn de omnivoren onder de sporters. Ze zijn bedreven in alle onderdelen van de atletieksport: sprint, lange afstand, springen en werpen… deze supermensen kunnen het allemaal! Bekende meerkampers halen tijdens grote toernooien zoals de Olympische Spelen en het WK atletiek regelmatig het nieuws. Denk dan aan Eelco Sintnicolaas op de 10-kamp of Anouk Vetter op de 7-kamp. Anoek Vetter won zilver op de Olympisch Spelen. Ook Nadine Visser en Dafne Schippers (derde op het WK van 2013) zijn zeer succesvol geweest op de meerkamp voordat ze zich toelegden op de sprint.

De beste van Nederland

De prestaties van AV Fit-atleet Jos Warmerdam zijn extra bijzonder. Het credo van elke meerkamper is namelijk: niet geblesseerd raken. En dat weet Jos tot op hoge leeftijd vol te houden. Hij zet jaar na jaar topprestaties op de tienkamp, zevenkamp (indoor) en zelfs op de twintigkamp neer. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli kwam Jos uit tijdens de Nationale Mastermeerkamp in Best. Jos won deze wedstrijd. En niet alleen in zijn eigen leeftijdscategorie (mannen 55+): Jos won de héle wedstrijd. Hij haalde het hoogste puntentotaal van de hele wedstrijd (5876) en versloeg alle deelnemers vanaf 35 jaar. Daarmee verbeterde hij zijn eigen clubrecords op de meerkamp, het ver- en het hoogspringen.

En voor de echte liefhebbers is hier de complete uitslag:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/37676/297592/