In de forensische psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder worden geen zedendelinquenten meer geplaatst. Dat meldt minister Sander Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder verbleef hier onder meer Michael P., de moordenaar van An­ne Faber.Lees meer... 

Erie Merkus, voorzitter van De Toets - de schildervereniging van Zeist - viert dit weekend zijn zestigste verjaar­dag met een solotentoonstel­ling én stopt met werken om zich te kun­nen concentreren op de ‘andere leuke dingen in het leven’.

Sandra Foreman (50) uit Den Dolder heeft haar kerstboom al ruim een week geleden opgezet. Buiten komen kransen, langs de dakgoten komt verlichting en voor het keukenraam kerstboompjes met lampjes. "Hier word ik nou echt blij van.”

Naar verwachting komt nog voor de kerst­dagen de debuutbundel korte verhalen ‘Namen Noemen’ uit. Dees Wilgehof-Sodaar schreef tiental­len lieve, grap­pige en ontroerende verhalen. Lees hier vast het titelverhaal Namen noemen.

Let op: Hier volgt een mening
Erwin loopt stage als 'kynologisch instructeur' bij Hondenschool101 in Den Dolder. "Wat zou het mooi zijn als we hun visie op positiviteit ook toe zouden pas­sen op de omgang tus­sen mensen?"

Met veel interes­se bezocht het col­lege van Gedeputeerde Staten de opvang voor mensen uit Afghanistan, in het Walaardt Sacré Kamp in Huis ter Heide. Het provinciebestuur was onder de indruk van het vele werk achter de schermen.

Wordt voormalige vliegbasis Soesterberg een 2e Was­senaar? Het lijkt er sterk op, want ondanks de grote behoefte aan goedkope woningen, wil de provincie er dure huizen neerzetten. Wat is er aan de hand met het gebied dat ooit de trots van de regio was?Lees meer... 

Sinds eind augustus verblijven zo’n 320 Afghaanse evacués op een militair ter­rein in Huis ter Heide. Veel mensen uit Zeist en omgeving boden aan om te helpen met taal­les­sen en andere activiteiten.

Al­les moesten ze in Afghanistan achterlaten: hun familie, persoonlijke bezittingen en hun dromen. Vanuit hun opvanglocatie in Huis ter Heide proberen de evacués nu de draad weer op te pakken met een bezoekje aan Zeist.