Het 24 februari als An­na en Eugene Kashuba vanuit het raam van hun ap­partement in de Oekraïense plaats Repki de Rus­sische tanks voorbij zien rijden. Na omzwervingen via Belarus en Polen, woont het gezin nu in Huis ter Heide op de zolder van het gezin De Vis­ser-De Son­navil­le.

We heb­ben een probleem in Zeist. Basis­school Oud Zandbergen in Huis ter Heide en De Kameleon in Den Dolder zijn al­letwee genomineerd voor een ANWB-verkeersplein. Per provincie kan er maar een school win­nen. Gelukkig is er ook een tweede prijs...

Bosch en Duin telt de meeste woningen met een waarde van 1 miljoen of meer euro van Nederland. Drie op de vier woningen in het dorp is meer dan een miljoen waard.

Al dertien keer ingebroken in Huis ter Heide, meldt de gemeente op grote, fel lichtgevende tekstkar­ren langs de Doldersweg. Dat lijkt veel op een inwonersaantal van 3100 (voor Bosch en Duin en Huis ter Heide).

De gevolgen van de Duitse bezetting waren voor de bewoners van de psychiatrische kliniek Wil­lem Arntszhoeve desastreus. 1163 Bewoners stierven in die oorlogsjaren. Op 4 mei 2022 worden ze bij het monument op de Wil­lem Arntszhoeve herdacht.Lees meer... 

De woningbouwplan­nen voor 82 woningen in Huis ter Heide West lig­gen vanaf donder­dag 5 mei voor zes weken ter inzage. Het col­lege van burgemeester en wethouders heeft op 25 april met de plan­nen ingestemd, zodat ze vrijgegeven kun­nen worden voor inspraak.

Op de WA Hoeve in Den Dolder vind je in een prachtig groene omgeving Stichting Het Bezin­ningshuis. Bin­nen is het huiselijk en sfeervol ingericht. Oprichters Hilda en Robin Zuidam bieden ruimte om stil te staan bij de eindigheid van het bestaan.

Geen vos, geen hond, maar een wolf: in de berm op de Soestdijkerweg in Den Dolder is er vanmid­dag een gespot. Of het om dezelfde wolf gaat die eerder in Amersfoort werd gesignaleerd is niet duidelijk.

Lam­mert is fietscoach bij Veilig Verkeer Nederland Zeist en geeft fietsles aan Afghaanse evacués die tijdelijk gehuisvest zijn op het Walaardt Sacré Kamp in Huis ter Heide, zowel aan de volwas­senen als aan de kinderen.

No Internet Connection