De voetbalsters van Saestum veroverden zater­dag de titel in de topklas­se. ,,Er staat een team dat elke week op zo'n hoog mogelijk niveau wil presteren", aldus trainer David Romijn.

Twee jaar geleden, toen ze nog 135 kilo woog, had ze het zich niet voor kun­nen stel­len. De 36-jarige Sabrina Koudijs uit Zeist heeft zon­dag de marathon van Rotterdam helemaal uitgelopen. Sinds ze 60 kilo is afgeval­len, leek het idee van een marathon lopen ineens haalbaar.

Wake Zeist en De Moestuin Juf heb­ben de Rode en de Groene Pluim gewon­nen voor hun bijzondere bijdragen aan een sociaal en duurzaam Zeist. GroenLinks Zeist maakte de win­naars bekend tijdens een ledenbijeenkomst op 11 maart.

De gemeente Zeist heeft twee prijzen in de wacht gesleept bij de Groene Stad Chal­lenge 2021. Zeist scoorde de vijfde plaats als gemeente, en Huis ter Heide werd zelfs tweede in de ranglijst van groenste dorp van Nederland!

Roos Zwetsloot is in Enschede Nederlands kampioene skateboarden geworden. De boardster uit Zeist liet in de finale Keet Oldenbeuving uit Utrecht achter zich. Roos Zwetsloot werd deze zomer vijfde op de Olympische Spelen.

Zeistenaar Sergio Hernandan werd in november voor de vijfde keer Nederlands Kampioen schaken voor blinden en visueel gehandicapten. Hij is lid van schaakclub Zeist. Gerda Vercoutre interviewt hem.

De gemeente Zeist heeft dit jaar weer actief meegedaan aan Orange the World, de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Net als eerdere jaren werd een fotowedstrijd georganiseerd van de oranje verlichtte gebouwen.

De win­naars van de Zeister Vrijwil­ligersprijzen zijn op dins­dag 7 december, de Internationale Dag van de Vrijwil­liger, thuis ver­rast met hun prijs. Jolanda Eenhoorn is de Vrijwil­liger van het jaar in Zeist en krijgt een eigen tegel in de Walk of Fame.Lees meer... 

Samen Slim Rijden Zeist heeft de derde plaats behaald in de Chal­lenge Elektrisch Rijden Versnel­len. Initiatiefnemer Arnout van Dijk nam € 5000 in ontvangt om de inzet van elektrische deelauto's in Zeist uit te bouwen.Lees meer... 

No Internet Connection