Nadat de Sint vorige maand opriep om gebruikt speelgoed een nieuwe eigenaar te gunnen, is het aanbod enorm gegroeid. Tweedehands Piet staat versteld van alles wat is aangeboden: “De spullen die we vinden zijn bijna niet te onderscheiden van nieuw." 

De Sint is ontzettend blij met het aanbod en is gerustgesteld over een duurzame pakjesavond. Die lijkt nu niet meer in gevaar te zijn. Hij hoopt dat meer mensen hun voorbeeld zullen volgen want deze optie is voor iedereen toegankelijk.
Sinterklaas licht toe; “Hulpsinten in het hele land kunnen nu meer tweedehands cadeautjes vinden.” Bij de kringloopwinkels, online of op speelgoed ruilbeurzen. Dit is goed voor het milieu want zo hoeft speelgoed niet opnieuw geproduceerd te worden. Dat is uiteindelijk het beste voor de toekomst van uw kinderen. En weet u, voor kinderen maakt het niet uit, als het maar leuk speelgoed is”. Nu er zo veel meer toffe duurzame cadeautjes beschikbaar zijn, roept de Sint ouders en kinderen op om tweedehands cadeaus op hun verlanglijst te zetten en dit met elkaar te bespreken.
Sinterklaas sluit af: “Zo maken wij dit met zijn allen het meest duurzame Sinterklaasfeest tot nu toe.”