Wat als een grap aanvoelde, blijkt toch waarheid te zijn. Opvang De Ezelsociëteit uit Zeist ontvangt een boerderij, inclusief stal­len en omlig­gend land als erfenis van de onlangs overleden Jans Woudenberg (98). Een waar geschenk uit de hemel dus.

Er wordt zon­dag 25 september weer een extra wake gehouden voor het Iraanse echtpaar dat met zijn dochter van 9 die nog steeds in detentie zitten. Raad van Kerken Zeist, die de wake organiseert: ,,We maken ons serieuze zorgen over hun toekomst." 

Opgewonden kinderstem­men, kleur­rijke tenten en schaduwdoeken. Kratjes in een kring en een rij mobiele toiletten. Na twee jaar gedwongen pauze is er eindelijk weer Lob­bus op het Bisonveld.Lees meer... 

Gerard Ekdom ver­ruilt de Radio 10-studio voor de camping, niet voor een vakantie maar voor een zomerse uitzending van zijn ochtendshow ‘Ekdom in de Morgen’. Op donder­dag 14 juli zendt het team live uit vanaf vakantiepark De Krakeling in Zeist.

Natascha Spindler, haar man Lutz Freiwald en hun vier kinderen heb­ben hun woongwagens drie weken lang geparkeerd op het Bisonveld. Hun Circus Freiwald is zwaar getrof­fen door de coronacrisis. Ze reizen nu door Nederland met Freiwalds Jumping-World.

Op diverse ter­reinen, waaronder landgoed Beerschoten in De Bilt en het Zeisterbos, heeft Utrechts Landschap bokashi op de bosbodem aangebracht. Het materiaal ruikt een beetje zurig. Dit roept vragen op, want wat is bokashi en wat is hiervan het doel?Lees meer... 

Wethouder Catsburg heeft het klimaatpaviljoen op de Boswerf in Zeist geopend. Het klimaatpaviljoen is een unieke plek waar particulieren kun­nen zien en ervaren hoe je je huis en tuin kunt aanpas­sen aan het veranderende klimaat.

Na twee jaar afwezigheid wegens corona kon de 75ste editie van de Avondvierdaagse Zeist van start gaan. Vanaf het Bisonveld zijn 3102 wandelaars maan­dag vertrokken voor deze vierdaagse. De grote intocht is donder­dag 2 juni.Lees meer... 

Afgelopen donder­dag kon het traditionele RDZ-Hemelvaart-korfbaltoernooi plaatsvinden en voor dit evenement huurde de organisatie een koelaanhangwagen. Op de woens­dagmid­dag voor Hemelvaarts­dag werd die wagen gestolen.

No Internet Connection