Triodos Bank verkoopt twee kantoorpanden in Zeist aan Peters & Co Investments. Dat wil de panden langdurig gaan verhuren.

Het gaat om de locaties aan de Nieuweroordweg 1 en de Utrechtseweg 60. Triodos Bank heeft beide kantoorpanden voor een nog onbekend bedrag verkocht omdat sinds 25 oktober alle medewerkers in Nederland gehuisvest zijn in kantoorgebouw De Reehorst in Driebergen, in combinatie met deels structureel thuiswerken.
De panden zijn energiezuinig (A++) en met duurzame materialen gebouwd. De begraafplaats die zich op het terrein van de panden bevindt, wordt behouden.

Het nieuwe onderkomen van Triodos is in eigendom van Stichting Landgoed de Reehorst. Daar zijn nu Triodos Bank Nederland, Triodos Investment Management, het Triodos Regenerative Money Centre en de groepsactiviteiten van Triodos Bank gevestigd.

Triodos Bank blijft wel actief in het nieuwe pand bij Station Driebergen-Zeist

 
 

Triodos Bank NV is een Nederlandse bank met filialen in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, en Spanje met wereldwijd meer dan 750.000 rekeninghouders. De bank kiest voor ethisch, transparant en duurzaam bankieren en stelt zich tot doel om te helpen bouwen aan een samenleving waar levenskwaliteit en menselijke waardigheid voorop staan. De naam Triodos komt van het Griekse 'τρὶ ὁδος - tri hodos', wat driewegbenadering betekent, of hiervan afgeleid: People Planet Profit. De bank wil de aan haar toevertrouwde inleg investeren op basis van duurzaamheid en ging al in de jaren 90 bijvoorbeeld duurzaam beleggen in onder meer biologische voeding en landbouw, duurzame energie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, microkrediet, kunst en cultuur, eerlijke handel en beschutte werkplaatsen. . . . .