Burgemeester Koos Janssen steekt de inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties in Zeist een hart onder de riem middels een open brief.

woensdag 17 november 2021

Brief burgemeester Koos Janssen

Beste inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties in Zeist,

We leven nog steeds in een kwetsbare tijd. Een tijd waarvan we hoopten dat die achter ons lag. Helaas stijgt opnieuw het aantal besmettingen met het coronavirus hard en raken ziekenhuizen weer overbelast. Allemaal willen we van deze onzekere situatie af. Allemaal spelen we daarin een belangrijke rol.

Het kabinet heeft vrijdagavond 12 november nieuwe adviezen en maatregelen aangekondigd voor de komende weken. Deze adviezen en maatregelen moeten ervoor zorgen dat het aantal besmettingen daalt en de druk op de ziekenhuizen afneemt. 

We voelen allemaal de gevolgen van de nieuwe adviezen en maatregelen. Ze doen pijn voor winkel- en horecaondernemers, de sportsector, ondernemers én vrijwilligers in de cultuursector. Thuis, op school, op het werk en in ons sociale leven moeten we weer preciezer en scherper zijn op ons gedrag. We spannen ons gezamenlijk in om het aantal besmettingen te verlagen en de verspreiding te vertragen. Ieder van ons kan bijdragen aan het voorkomen van besmettingen, zodat het virus op den duur niet meer de overhand heeft.

Veel is nog steeds mogelijk. We zetten ons allen in om ons steentje bij te dragen. We hebben veel geleerd en samen zijn we veerkrachtig. Dat hebben we de afgelopen periode wel bewezen. Ik heb vertrouwen in de kracht van onze samenleving. Jong en oud, samen zijn wij Zeist en samen kunnen we dit aan. Help elkaar een handje en heb geduld met elk aar. Blijf voorzichtig, houd moed en blijf gezond.

Hartelijke groeten van Koos Janssen

Burgemeester van Zeist