In wielercollege ‘Mijn Gevecht’ horen we voormalig topwielrenner Thomas Dekker en presentator Eric Corton. Corton vraagt hem de hemd van het lijf over zijn carrière en leven als topsporter met als uiteindelijke vraag: hoe ver ga je voor de prestatie? 

Wielrennen, de heroïsche sport over bovenmenselijke prestaties. We raken er niet op uitgekeken. Wat maakt dat de legendes zulke ongekende prestaties kunnen leveren onder de meest barre omstandigheden? Waar gaan deze mensen doorheen tijdens de zoveelste bergetappe in een tour en welk stukje mentaliteit kunnen wij ons eigen maken om ook een beetje als legende door het leven te kunnen gaan?  

Thomas Dekker schudt alle leugens van zich af en deelt live eerlijk met jou zijn verhaal als gevoelige en beïnvloedbare junior tot een gelouterde veteraan met een donker verleden in de achterbuurten van het profwielrennen. Hij neemt je mee in zijn gevecht maar bovenal zijn liefde voor de sport en analyseert de Tour Etappe van die dag. 

 
 

Thomas Dekker (Dirkshorn, 6 september 1984) is een voormalig Nederlands wielrenner. Hij werd in 2005 prof. In 2009 bleek dat er in 2007 epo in zijn lichaam was aangetroffen en hij gaf toe doping te hebben gebruikt. Als gevolg hiervan werd hij geschorst tot 1 juli 2011. Dekker keerde daarna terug in het wielrennen, maar kwam niet meer op zijn oude niveau. In maart 2015 beëindigde hij zijn profloopbaan. . . . .