Ben je dol op Parijs, liefhebber van Franse muziek of gegrepen door de sfeer van de tv-serie Chansons!, dan is het optreden van Tess Merlot op 21 januari in De Peppel een aanraden. Kijk hier dit voorproefje van Gilbert Bécaud's nummer 'Nathalie'.

Hier vind je alle informatie over het concert in De Peppel en kun je tickets kopen. 

De eerste keer dat Tess Merlot Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in. Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze haar eigen Mon Paris in een bomvol Paradiso en in de eerste maanden van 2020 tourde ze met haar Moutons langs uitverkocht zalen van PAARD in Den Haag en TivoliVredenburg in Utrecht. In juli 2021 ziet debuutalbum Laissez-moi het levenslicht, waarvan de singles L’histoire de notre amour en Une romance d’été regelmatig op de Nederlandse radio te horen zijn.

Wanneer Tess optreedt doet ze dit met een onweerstaanbaar joie de vivre. Het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook robuust zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Kortom: Tess Merlot past in elke setting waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.

Speciaal voor dit concert zorgt De Peppel voor de lekkerste Franse wijn en hapjes, in samenwerking met Wijnwinkel De Proeftafel. Er zijn twee arrangementen (exclusief toegangsticket) beschikbaar in onze ticketshop. De eerste bevat twee glazen wijn en een aantal kleine hapjes, de tweede alleen een aantal kleine hapjes. Delicieux!

Heb je zin in meer opwarmers, dan kun je deze filmpjes bekijken:

 
 

Tess van der Zwet (Leiderdorp, 27 januari 1990), ook wel bekend onder de artiestennaam Tess Merlot, is een Nederlandse chansonnière. . . . .