Cameraman Kees Lin­nenbank is een begrip in Zeist. Hij is al 25 jaar vrijwil­liger bij SlotstadRTV in Zeist als nieuwscameraman. Behalve verslag­gever maakt hij ook documentaires. Al­le reden om te stem­men op Kees Lin­nenbank als vrijwil­liger van het Jaar.Lees meer... 

Let op: Hier volgt een mening
Je kunt stem­men voor de Zeister vrijwil­ligersprijs. Eén van de genomineerden is fotograaf en filmer Kees Lin­nenbank, actief voor Slotstad TV en Zeistermagazine. Arend Postma roept daarom op: Stem op Kees!Lees meer... 

Kinderen tus­sen de 4 en 18 jaar oud, die in de gemeente Zeist wonen of naar school gaan, kun­nen voorgedragen worden voor het Zeister Kinderlintje. De uitreiking van het kinderlintje is dit jaar voor het eerst in Zeist.

De genomineerden voor de Zeister vrijwil­ligersprijzen 2022 zijn bekend. Voor de individuele prijs zijn de volgende vrijwil­ligers genomineerd: Kees Lin­nenbank (Slotstad RTV), Mariette Koenders (Internationaal Liedfestival Zeist) en Herman Wierenga (Samen Duurzaam Zeist).

In de gemeente Zeist moeten de komende tien jaar 750 huishoudens per jaar van het gas af. Een enorme opgave. We moeten echt versnel­len om dat te halen. Mijn Groene Huis helpt bij vraagstukken op gebied van duurzaamheid, ondermeer door vrijwil­ligers op te leiden tot gangmakers.

Wat als een grap aanvoelde, blijkt toch waarheid te zijn. Opvang De Ezelsociëteit uit Zeist ontvangt een boerderij, inclusief stal­len en omlig­gend land als erfenis van de onlangs overleden Jans Woudenberg (98). Een waar geschenk uit de hemel dus.

In het kader van de Vredesweek 2022 kent het Platform levensbeschouwingen en Religies Zeist de Vredesduif toe aan burgemeester Koos Jans­sen als symbool voor de waardering van de verbindende rol die hij speelt in de Zeister samenleving.

SchuldHulpMaatje Zeist is op zoek naar extra vrijwil­ligers om de sterke stijging van het aantal hulpvragers te verwerken. Door de stijgende energieprijzen doen steeds meer mensen een beroep op deze instantie. "We zien een verdub­beling van het aantal meldingen.”

Ik doe iets goeds: Veel mensen wil­len iets goeds doen. Deze week: ongewenste ezels verzorgen. Al twintig jaar verzorgt Mona van Minden (69) ezels op De Ezelsociëteit in Zeist. „We vangen ongewenste en verwaarloosde ezels op".Lees meer... 

No Internet Connection