De Ezelsociëteit organiseert een open ­dag: zater­dag 11 juni van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom aan de Zwitsersekade 5. Parkeren mag op de parkeerplaats van Hotel Oud London.

Op donder­dag 5 mei 2022 was de eerste Onvergetelijke Kookclub in het wijkservicepunt en gezondheidscentrum Bin­nenbos in Zeist. Met 4 kop­pels gasten heeft de Zeister afdeling van Alzheimer Nederland een heerlijke maaltijd bereid.

Tien jaar geleden stond de imposante muur rondom de Dieptetuin op instorten. Het rijksmonument in Valkenbosch verkeerde in deplorabele staat. De gemeente liet de natuur er zijn gang gaan. Totdat een aantal mensen het niet langer aan kon zien en aan de bel trok.

Juist in de laatste levensfase kun­nen herin­neringen aan geuren en smaken heel belangrijk zijn. Soms vragen mensen in het hospice Heuvelrug naar oma’s gehaktbal­letjes. Dankzij het benefietconcert in het Beauforthuis kan er nu een nieuw fornuis aangeschaft worden.

Albert van Kuijk heeft al een koninklijke onderscheiding en een col­lectie speldjes voor zijn verdiensten bij veel organisaties. Daarom besloot de Algemene Seniorenvereniging Zeist hun oprichter bij zijn afscheid op een andere manier te ver­ras­sen.

Medewerkers van Stichting Krachtvrouwen Zeist en kinderen van basis­school Al Amana overhandigden dins­dag 26 april ruim veertig kratten aan de Voedselbank bij moskee Zeist. De actie is opgezet omdat de Ramadan in het teken staat van saamhorigheid en barmhartigheid.

Lionsclubs verkopen de zater­dag voor Moeder­dag asperges om geld op te halen voor een goed doel. Op 7 mei staat Lionsclub Zeist met een marktkraam op de Voorheuvel om asperges te verkopen. Het Zeister goede doel is Abrona.

Op 25 oktober 2021 vierden de Rotaryclub Op Seyst End Polio Now ­dag. De Rotaryclub Op Seyst kocht 2500 tulpenbol­len en pootte de 2500 tulpenbol­len in de tekst END POLIO NOW in de grond bij het bus­station. En zie nu, in april 2022, het resultaat .

Dins­dag 26 april ontvingen 14 inwoners van de gemeente Zeist een koninklijke onderscheiding. Zij zijn van grote betekenis voor de samenleving. Eén onderscheiding werd uitgereikt in Groningen. Lees hier om welke 14 Zeistenaren het gaat:

No Internet Connection