Een route langs kunstwerken die geplaatst zijn door het hele dorp. De beeldenroute in Zeist heeft sinds kort een nieuwe editie, daarbij is nu de kinderbeeldenroute gelanceerd. Met als reden om kinderen meer bij kunst en cultuur stil te laten staan.Lees meer... 

WijkLeerbedrijf Zeist geeft mensen zonder diploma de kans om zich te ontwikkelen en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Vorige week maan­dag namen elf deelnemers aan de eenjarige opleiding hun MBO-1 diploma As­sistent Zorg en Dienstverlening in ontvangst.

In de week voor de meivakantie heb­ben Havo 3 leerlingen van KSG De Breul veel aandacht besteed aan de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Ze bezochten onder andere de onderduikruimte in vil­la Bene Sita aan de Montaubanstraat.Lees meer... 

Let op: Hier volgt een mening
“Laat me gewoon mijn fouten maken”, “school is een mijnenveld”, “mijn ouders bemoeien zich met al­les”, “iedereen vindt wat van elkaar”. Dit zijn enkele uitspraken van pubers die Marieke hoort tijdens haar werk bij het Centrum voor Jeugd en Gezin Zeist.Lees meer... 

In tien jaar tijd zijn niet zoveel jongeren voortijdig gestopt met onderwijs als vorig jaar. In het studiejaar 2021-2022 stopten ruim 30.000 jongeren met hun opleiding zonder een startkwalificatie te halen. Dat is bijna een kwart meer dan een jaar eerder.

Op donderdagochtend 30 maart kreeg KSG De Breul in Zeist bezoek van het Brunel Solar Team. Len­nart Hes­sels, die zelf op de school zat, gaf leerlingen uitleg over het bouwen van zon­neauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. In de mid­dag volgde het Jordan.

Feest vorige week op het Jordan Montes­sori Lyceum in Zeist, waar Darel Educatie de 10.000e deelnemer mocht verwelkomen aan de energietransitie masterclas­s. De eer viel ten deel aan een leerling van het Jordan Montes­sori Lyceum.

De nieuwste wijk van Austerlitz is erg in trek bij jonge gezin­nen. Daardoor nam het aantal kinderen in korte tijd flink toe, met als gevolg lange wachtlijsten voor de kinderopvang. Geschrokken ouders ondernemen actie.

Op het Blindeninstituut Bartiméus in Zeist wordt er tijdens de les­sen in het speciaal basis- en voortgezet onderwijs gebruik gemaakt van Lego Brail­le Bricks. "Voel maar aan de blokjes wat de genetische samenstel­ling van de kinderen kan worden".

No Internet Connection