Let op: Hier volgt een mening
De gemeenteraad sprak over het probleem van het tekort aan leraren. Zeist zoekt oplos­singen: een woning voor de leraar die in Zeist wil komen werken. Dat is denken vanuit het materiële en niet vanuit het vak van leraar.

Negen jaar geleden werden Sophie Fraza en Ester Ankoné col­legae, als docenten Nederlands op het Herman Jordan Montes­sori Lyceum Utrecht. Bin­nenkort komt hun eerste gezamenlijke boek uit: Moordende hitte. Snel daarna volgen er nog twee.

Wethouder Laura Hoogstraten heeft op donder­dag 16 juni het WijkLeerbedrijf in Zeist of­ficieel geopend. In het WijkLeerbedrijf volgen 14 deelnemers een jaar lang een MBO-niveau 1 opleiding in de zorg en welzijn.

Kunst Centraal bestaat 20 jaar. Daarom trakteert de stichting al­le basis­school­leerlingen uit de proovincie op een creatief vakantiedoeboek. Het eerste exemplaar werd op 7 juni op het podium van Theater Figi in Zeist onthuld door Laura Hoogstraten, wethouder cultuur Gemeente Zeist.

De Wereldkidz Montes­sorischool in Kerckebosch vierde afgelopen week haar 25-jarig bestaan. Het was een feest waarbij de hele school betrokken was. Op maan­dag 23 mei gingen de kinderen zelf aan de slag tijdens diverse ver­ras­sende workshops.

Ter herin­nering aan de onderduik van Jos Frankfoorder, Fritsje Posener en Jacky Jäger zijn gedenksteentjes geplaatst bij de Krugerlaan 7 en 9 en de Jagerlaan 22a. Dat gebeurde na een bijeenkomst in de christelijke basis­school De Hoeksteen aan de Jagerlaan. 

We heb­ben een probleem in Zeist. Basis­school Oud Zandbergen in Huis ter Heide en De Kameleon in Den Dolder zijn al­letwee genomineerd voor een ANWB-verkeersplein. Per provincie kan er maar een school win­nen. Gelukkig is er ook een tweede prijs...

De bijbelschool de Wittenberg, in de bos­sen van Zeist, viert zater­dag haar vijftigjarig jubileum. Het Nederlands Dagblad leefde een ­dag mee in het ritme van de protestantse leefgemeenschap.

Al veertig jaar is Frans Frans­sen als dwarsfluitdocent verbonden aan de Zeister Muziekschool, nu onderdeel van Kunstenhuis Idea. Het instrument was vroeger -ook onder jongeren- populair, mede dankzij Thijs van Leer en later Berdien Sternberg.

No Internet Connection