De gemeenteraad van Zeist zal komende dins­dag instem­men met het derde corona steunpakket van de gemeente voor de sport, de cultuur en de ondernemers. Dat werd donder­dagavond duidelijk tijdens de Ronde Tafel over dit onderwerp.

Wij zijn Laurence Verbree, Noah de Boer en Chris Lemstra van mid­delbare school KSG De Breul. Wij zijn de initiatiefnemers van StudieHub De Breul. Inmid­dels staan wij in de finale van ‘ondernemers van het jaar’. Stem op ons!

Dagelijks worden er duizenden mensen positief getest, maar er lig­gen maar zo’n 160 mensen op de Intensive Care. Is COVID-19 eindelijk het griepje geworden? Nee, zegt de Zeister viroloog Marion Koopmans in Virusfeiten: "Zo simpel is het niet."

In september 2021 leek het einde van de Corona-pandemie al in zicht en besloot dirigent Jeroen Zijp dat het tijd was voor een nieuw popkoor op de woens­dagochtend. Popkoor Unmute. Een toepas­selijke naam, na die lange tijd dat zangers en zangeres­sen niet mochten repeteren.

Het zwembadpersoneel van zwembad Dijnselburg in Zeist mag ouders die hun kinderen begeleiden bij zwemles vragen om een coronatoegangsbewijs (CTB). Dat oordeelde de voorzieningenrechter van de rechtbank Mid­den-Nederland vrij­dag.

Een man uit Zeist wil met zijn zoontje van vijf naar zwemles, maar mag het zwembad niet in omdat geen coronatoegangsbewijs te tonen. De man daagde zwembadbeheerder SRO vandaag voor de rechter om af te dwingen dat hij het zwembad in mag zonder QR-code

Let op: Hier volgt een mening
‘Een fris­se neus halen’ tijdens het thuiswerken is goed voor een mens. Dus wandel ik braaf hele stukken door ons mooie Zeist. Inmid­dels herken ik hem al op grote afstand: de eenzame wandelaar die in zichzelf loopt te mompelen.

Carlo Fiscalini, voormalig lijsttrekker van NDZ, is toch weer verschenen op de kieslijst. Fiscalini legde het fractievoorzitterschap eerder neer nadat hij een aantal controversiële uitspraken deed op Twitter en in een lokale huis-aan-huiskrant.Lees meer... 

Er zijn in 10 jaar niet zo veel baby’s geboren in Nederland als vorig jaar. In totaal mocht er 179.000 keer op beschuit met muisjes getrakteerd worden; in 2020 kwamen er 169.000 baby’s ter wereld. Dat is een stijging van bijna zes procent. In Zeist was de stijging zelfs 10 procent!

No Internet Connection