Hockeyster Eva de Goede heeft er weer een prijs bij. De 32-jarige aanvoerster van Oranje is uitgeroepen tot ereburger van Zeist, de plaats waar ze vandaan komt. Cameraman Kees Linnenbank was bij de uitreiking.

Meervoudig olympisch, Wereld- en Europees hockeykampioen Eva de Goede heeft vanmiddag de erepenning voor het Zeister ereburgerschap van burgemeester Koos Janssen gekregen. Zij ontving deze bijzondere penning voor haar uitzonderlijke sportprestaties en lokale maatschappelijke betrokkenheid.

Eva geeft regelmatig sporttechnisch advies, lezingen en gasttrainingen bij de Zeister hockeyverenigingen Phoenix en Schaerweijde. Dit doet zij op onbaatzuchtige wijze en met heel veel passie. Zo gaf ze vanochtend nog een training aan ongeveer veertig jeugdleden van Phoenix en Schaerweijde. Daarna vierde ze met deze kinderen haar olympische gouden medaille en werd ze tijdens een feestelijke lunch verrast door de burgemeester.

Op de erepenning staat:

Excellent olympisch topsporter,
kampioen en inspirerend voorbeeld
met grote inzet voor sport in Zeist

Eva de Goede

 
 

Het ereburgerschap is een onderscheiding die verleend kan worden door een land, stad of gemeente vanwege bijzondere verdiensten. . . . .